matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Julkaa:
Korzystając z wymiarów podanych na rysunku, oblicz pole przekroju wyróżnionego kolorem
29 lis 18:37
Julkaa:
Pomoże ktoś.?:(
29 lis 18:47
krystek:
9
3
Jeżeli cała krawedź boczna ma 6 to skala podobieństwa k=2 a jeżeli 9 to skala k=
=
6
2
A stosunek pól figur podobnych =k
2
29 lis 19:13