matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt rozwarcia stożka
rubi:
w stożku o objętości 100π promień podstawy jest równy 5. Oblicz kąt rozwarcia stożka. Ma ktoś pomysł na to zadanie
Pilne. plisss z góry dziękuję
29 lis 18:04
dero2005:
πr
2
*h
= 100π
3
h = −−−−−−−−−
r
= tg
α
2
h
29 lis 18:38