matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomian
ola:
Mam wielomian W(x)=x
4
-mx
3
+nx
2
-8, Wyznacz wartość m i n jeśli wartość tego wielomiany dla x=2 jest taka sama jak dla x=-2 , a W(3)=82. Z góry dziękuję za pomoc
20 mar 16:12
Bogdan:
Rozwiąż układ równań: 1. W(2) = W(-2) 2 W(3) = 82
20 mar 16:18