stereometria
Math: Odcinek AB długości a leży na płaszczyźnie π. Odcinek AC jest prostopadły do płaszczyzny π.
Odcinek BD tworzy z tą płaszczyzną kąt o mierze 30 stopni i jest prostopadły do odcinka AB.
Ponadto |AC|=|BD|=b. Oblicz długość odcinka CD.
Proszę o pomoc. Rysunek również ważny

Dziękuję
29 lis 17:45
Math: ...
29 lis 17:55
dd:
29 lis 18:01
k: γ
6 lis 12:59
tyu: Tutaj
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=33965 znalazłem rozwiązanie do tego zadania,
ale nie wiem dlaczego autorka rozwiązania posługuje się graniastosłupem prawidłowym
trójkątnym.
W zeszycie mam taki rysunek jak jest wyżej.
Czy ktoś mógłby mi napisać jak stworzyć z ww. rysunku graniastosłup prawidłowy trójkątny
24 sie 13:24
tyu: czy zablokowałem forum
24 sie 13:25
tyu: jeśli tak, to proszę o usunięcie moich postów, które to spowodowały
24 sie 13:26