proszę o pomoc w rozwiazaniu, krok po kroku
Monika: Prawdopodobieństwo trafienia do celu w jednym strzale jest równe 0,75. do celu oddano
niezależnie 5 strzałów. Należy obliczyć prawdopodobieństwo, że cel zostanie trafiony: raz, 0
razy, co najmniej raz, więcej niż raz, najwyżej raz.
29 lis 17:42
Monika: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu, krok po kroku
Prawdopodobieństwo trafienia do celu w jednym strzale jest równe 0,75. do celu oddano
niezależnie 5 strzałów. Należy obliczyć prawdopodobieństwo, że cel zostanie trafiony: raz, 0
razy, co najmniej raz, więcej niż raz, najwyżej raz.
29 lis 18:11
Aga: Monika, miałaś schemat Bernoulliego?
29 lis 18:13
Monikaaa: nie miałam
29 lis 18:15
Monikaaa: a może coś było. Jestem na studiach po 25 latach przerwy, i pomału muszę sobie wszystko
przypomnieć.
29 lis 18:20
Aga: Prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie Bernoulliego p=0,75
prawdopodobieństwo porażki q=1−p=0,25
twierdzenie W schemacie Bernoulliego o n próbach prawdopodobieństwo P(S
kn)otrzymania
dokładnie k sukcesów wyraża się wzorem
a) n=5,k=1
b)n=5, k=0
29 lis 18:33
Monikaaa: Aguś, dzięki
ale chyba nie dam rady, muszę gdzieś znaleźć korepetycje. Jeszcze raz dziękuję.
29 lis 19:04
sushi_ gg6397228:
po prostu trzeba sie zaopatrzyc w dobre materialy −−> tablice matematyczne Cevy −−> takie
niebieskie + poczytac troche toerii
29 lis 22:04