proszę o pomoc w rozwiązaniu tej funkcji
Renata:

dla podanej funkcji odczytaj z wykresu:zbiór wartości,miejsca zerowe ,dziedzinę,zbiór tycz x
dla których f(x)<0,dla jakiego argumentu x zachodzi f(x)=1,przedziały monotoniczności,
29 lis 17:32
Renata: błagam o pomoc ,nie wiem czy mam poprawne rozwiązanie,właściwie nie umiem wyznaczyć tylko
zbioru tych x dla których f(x)<0 i dla jakiego argumentu x zachodzi f(x)=1
29 lis 17:41
Aga: Napisz swoje rozwiązanie.
29 lis 17:42
Renata: dz f:x∊=<−3,−∞)
zw=(−2,1)
mz=x0=(−2,0)
x0=(1,0)
monotonicznośc
f
spadająca⇔x∊<−3,−1)+(0,3)
frosnąca⇔x∊(−1,1)
f stała⇔x∊(3,∞)
Proszę Aga napisz czy to jest poprawny zapis jeśli nie powiedz mi
dlaczego?
29 lis 18:33
29 lis 18:47
Aga: D=<−3,
∞)
zw=<−2,1>
miejsca zerowe są 3 , ( to nie są punkty, tylko pierwsze współrzędne punktów leżących na osi
Malejąca w przedziałach <−3; −1,5>oraz <0,3>
rosnąca ⇔x∊<−1,5;0>. Przedziały mogą być otwarte.Stała dobrze.
Patrzysz na oś x, tylko pisząc zw na oś y.
29 lis 18:55
Aga: | | −1 | |
f(x)<0⇔x∊(−2; |
| )∪(1,∞) |
| | 2 | |
f(x)=1⇔x∊{−3,0}
29 lis 18:59
Renata: dziękuję Ci bardzo Aga
29 lis 19:00