matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij tozsamość
lk:
Uzasadnij tożsamość a)cos
2
α=ctgα/tgα+ctgα b)tgα*ctgα/1−sin
2
α=tg
2
α+1
29 lis 17:28
hwdtel:
tgα*ctg
1
sin
2
+cos
2
b) L=
=
=
=tg
2
α+1 L=P
1−sin
2
α
cos
2
α
cos
2
α
29 lis 18:36