matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwsza pochdna funkcji
ddt:
f(x)=x * e
−x
2
− x
3
29 lis 17:20
M:
1 mar 11:16
Mei Lin:
f'(x)=e
−x
2
+x*(−2x)e
−x
2
−3x
2
f'(x)=e
−x
2
−2x
2
e
−x
2
−3x
2
f'(x)=e
−x
2
(1−2x
2
)−3x
2
1 mar 12:14