matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
beata:
dane sa wielomiany u(x)=4x
3
−5x i w(x)=2x
4
+3x
3
−2x
2
+1 wyznacz wielomian v(x), jesli a) v(x)=u(x)+2w(x) b)v(x)=3u(x)−w(x) c)v(x)=u(x) . w(X)
29 lis 17:10