matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
beata:
3
=2
x
29 lis 17:04
Zuza:
przenieś wszystko na jedną stronę i sprowadź do wspólnego mianownika
29 lis 17:20
Langva:
pomnóż przez x, będzie prościej..
29 lis 17:21
Stokrotka:
3=2x x=1,5
29 lis 17:23
Dziulka:
3/x = 2 2x = 3 x = 3/2 x = 1,5
29 lis 17:25