matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość odcinka
ALIEN:
Oblicz długość odcinka AB jeżeli: A=(−2,2) B=(1,−2)
29 lis 16:22
dd:
x=
√
25
=5 ( z Pitagorasa)
29 lis 16:24
dd:
albo ze wzoru na dl odcinka x=P{(−2−1)
2
+(2+2)
2
}=
√
9+16
=5
29 lis 16:25