matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dystrybuanta
ebasse:
X ma dystrybuantę: F(x) = 0 dla x<0 x dla 0≤x≤1 1 dla x>1 Znajdź E(X)
29 lis 14:55
lula:
średnia E(X)=∫xf(x)dx od −
∞
do +
∞
więc potrzebne ci f(x) czyli gęstość prawdopodobieństwa f(x)=F'(x)
29 lis 15:00