1 . znajdz współrzędne punktu P 2.omów jej włsaciwosci 3.przedstaw rozwiazanie
sabcia_20: 1.punkt k=(−5 ,8) przesunieto o wektor AB =[ −2,4]
i otrzymano punky P.Znajdz współżedne punktu P
2. narysuj wykres funkcjii y=x2+1 i omów jej własciwosci
3. przedstaw rozwiazanie układu nierównosci w prostakatnym układzie współrzędnych i podaj 2
punkty spełniajace ten układ
2x+y≥0
y≤2
29 lis 13:51
Monika: saba zaraz ci je zrobie
29 lis 15:17
Monika: robie pokolei tak jak na naszej pracy
29 lis 15:19
Monika:

zad1
2x+y−2≥0 to jest nasz układ równań
y≤2
2x+y−2≥0
y≥−2x+2
y≤2 Punkty które spełniają ten układ to:
A=(0,2) B=(1,0)
29 lis 15:51
Monika:

zad 2 ( wyjaśnienie odpowiednich znaków ale tego nie pisz jak
będziesz przepisywać to jest in dla ciebie żebyś wiedziała co stosuje np:
* −mnożenie)
y=x2 +1 2− to kwadrat
tabelka
x −1 0 1
y 2 1 2
Δ=−b2 −4ac 2 to kwadrat
Δ=02−4(−1)*1 2 to kwadrat * − to mnożenie
Δ=0−4
Δ = −4
Brak miejsc zerowych
p= −b/2a / − dzielenie
p=−0/2*1 / − dzielenie * − mnożenie
p=0
q= Δ / 4a / − dzielenie
q=Δ / 4 * (−1) / − dzielenie * − mnożenie
q= −4 / 4 * (−1) / − dzielenie * − mnożenie
q= 4 / 4 / − dzielenie
q=1
Wierzchołek (0,1)inus≥
29 lis 16:11
Monika: przy wierzchołku tego inus ≥ nie pisz a z wykresu ma wyjść parabola
29 lis 16:12
Monika: y=ax+b
f(−4)=11 f(1)=1
f(−4)=11 f(1)=1
f(x)=−4a+b=11 f(x) = 1*a+b=1
(powstaje układ równań)
−4a+b=11
a+b=1
b=11+4a
a+11+4a=1
b=11+4a
5a=1−11
b=11+4a
5a= −10/:5
a= −2
b=11+4*( −2)
a= −2
b=11−8
a= −2
b=3
równanie prostej to f(x) = −2x+3
29 lis 16:16
Monika: to było zad 3 z pracy
29 lis 16:16
Monika: zad 4
→
K=(−5,8) AB= [−2,4] P=( XB, YB) = ? B − ma być w indeksie
czyli w prawym dolnym rogu X i Y)
→
AB= [XB −(−5), YB−8 = [−2,4]
XB−(−5)= −2 XB=−2−5=−7
⇒ tylko B przy Xi Y
w indeksie
YB−8=4 YB= 4+8=12
P=(−2−5,4+8)
P=( −7, 12)
29 lis 16:23
sabcia_20: dziekuje bardzo ...

*
29 lis 16:59
Monika: nmzc
29 lis 17:03
Monika: poradzisz sobie z przepisaniem
29 lis 17:04
Monika:
MAŁA POPRAWKA DO ZADANIA 2 PRZY OBLICZENIU q
MA BYĆ TAK
q=−Δ /4a= −(−4)/ 4*1 = 4/4=1
Moja pomyłka sorry
30 lis 22:45