postac kanoniczna
madzia: przeksztalc do postaci kanonicznej rownanie okregux2+y2−6x+10y+34=0
blagam pomocy
29 lis 13:22
sushi_ gg6397228:
x2+y2−6x+10y+34=0
x2−2ax+y2− 2by +c= 0
porównujemy wspolczynniki przy "x" i "y"
29 lis 13:24
madzia: muglbys ,moglabys rozpisac mi cale zadanie jak ma byc napisane
bo ja z tego nic niewiem
29 lis 13:33
sushi_ gg6397228:
x2+y2−6x +10y+34=0
x2 −2ax+y2 − 2by +c= 0
porównujemy kolorki czerwony z czerwonym, niebieski z niebieskim
zapisujemy ile wyjdzie "a" ile "b"
29 lis 13:36