rownanie plaszczyzny
master:
Wyznacz rownanie plaszczyzny przechodzacej przez punkty
M(0,−5,3)
N(3,2,−5)
O(−5,−3,4)
Zrobilem to tak ze pomnozylem MNxMO wektorowo i wspolczynniki byly wspolczynnikami plaszczyzny,
MN=(3−0,2+5,−5−3) MO=(−5−0,−3+5,4−3)
MN=(3,7,−8) MO=(−5,2,1) czyli MNxMO = (23,−37,41)
podstawiam pod rownanie plaszczyny Ax+By+Cz+D=0, 23x−37y+41z+D, podst pkt M i wyliczam D czyli
23x−37y+41z+308=0
Niestety na e−tescie w odpowiedziach wswietlilo sie ze 23x+37y+41z+62, dostalem za zadanie 0/5
pkt, nie wiem z jakiej racji jest +37y a nie =37y a to wplynelo na moje wilczenie D i nie
dsotalem punktu, prosze o pomoc..
29 lis 11:32
master: dobra juz wiem kurwa co jest zle
29 lis 11:47