proszę o pomoc w rozwiązaniu ważne
zuza1325: proszę o pomoc w rozwiązaniu
zuza1325: 3) wyznacz pole i obwód trójkąta równobocznego ABC, gdy A=(2;5) B=(5;1)
4) w trójkącie KLM K=(−1;1), L =(2;5), M=(−2;3)
a) wyznacz równania boków tego trójkąta
b) oblicz jego pole i obwód
c) napisz równanie symetralnej boku LM
d) napisz równanie środkowej boku LM
5)która z brył ma większą objętość stożek o promieniu r= 4 cm i wysokości H=12 cm, czy
ostrosłup prawidłowy czworokątny, którego wszystkie krawędzie mają długość a=10 cm?
29 lis 08:32
Bizon:
3. Znasz wzór na pole i obwód trójkąta równobocznego ( w zależności od a)
− a długosć boku AB policzysz ... więc w czym problem

? ... −
29 lis 08:44
Bizon:
Treść zadania 4 to "dowolne tłumaczenie" czy odtwarzanie z pamięci

?
29 lis 08:45
zuza1325: to są zadania na prace kontrolną
7 gru 22:25