matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy pomógł by mi ktoś obliczyć pole trójkąta ABC? Plis
Monia:
Pole Trójkąta A'B'C' wynosi 30cm
2
. trójkąt ABC jest podobny do niego w skali 5:3
28 lis 23:16
Eta:
P(ΔABC)
= k
2
P(ΔA
'
B
'
C
'
)
P(ΔABC)= P(ΔA
'
B
'
C
'
)*k
2
=.....
28 lis 23:29