matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształcenie wzoru
humanistka:
A jak przekształcic jesli mam: 0,0897=πr
2
i chce wyznaczyc r
28 lis 23:06
humanistka:
r
2
= 0.0897/ 3,14
a samo r jak sie oblicza?
28 lis 23:09
lula:
0,0897
r=
√
π
28 lis 23:12