przekształcenie wzoru
humanistka:
Ej jak przekształcic wzór mam tak:
Q=u*a
wiec mysle ze
u=Q/a
a jak wyznaczyc 'a'

a=Q/u czy a=u/Q

?
28 lis 22:45
lula: tak samo jak u
28 lis 22:46
humanistka: jak widzisz wymysliłam 2 opcje z tego sposobu i nie wiem ktory jest poprawny
28 lis 22:47
humanistka: ktora*
28 lis 22:47
luk18: pomyśl sobie to jest iloczyn 6=2*3, i np, jak wyznaczyć 2? 2=6/3 i tak samo z 3=6/2
28 lis 22:48
lula: Q=u * a /dzielisz obustronnie przez u
28 lis 22:49
humanistka: u=Q/u ok juz wiemm dzieki, wkoncu ktos mi to prosto wytłumaczył

powinieneś(as) uczyc w szkole
28 lis 22:52
humanistka: tzn a tam jest

ad. luk18
28 lis 22:52