matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania
mmaaddzziiaa:
rozwiaz rownanie a) −4(x−3)(x−
√
2
)(x+4)=0 b) x
3
−x
2
=0 c)9x
3
+27x
2
−25x−75=0 d)
√
2
−1/
√
2
+1=
√
2
+1 e) 3/x+2=1/x−2
28 lis 22:37