matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wyraz pierwszy roznice r ciagu arytmetyczneo (a_n)
mmaaddzziiaa:
oblicz wyraz pierwszy roznicę r ciagu arytmetycznego(an), gdy: a) a
5
=5 i a
8
=−1 b)a
7
−a
3
=8 i a
2
*a
7
=75
28 lis 22:25