matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
oll93:
α−β
(cosα−cosβ)
2
+ (sinα−sinβ)
2
= 4sin
2
2
28 lis 22:11
M:
1 mar 11:58
M:
3 lip 14:07
marek:
α+β
α−β
α+β
α−β
L= 4sin
2
*sin
2
+4cos
2
*sin
2
=
2
2
2
2
α−β
α+β
α+β
= 4sin
2
*(sin
2
+cos
2
)=
2
2
2
α−β
α−β
=4sin
2
*1 = 4sin
2
=P
2
2
3 lip 22:27