matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
Anika:
Rozwiąż rónanie:
m
2
=10
28 lis 22:10
lula:
m!
=10
21(m−2)!
(m−2)!(m−1)m
=10 /*2
2(m−2)!
(m−1)m=20 m
2
−m−20=0 Δ=1−4*(−20)=81
√
Δ
=9 m
1
=
28 lis 22:14
lula:
itd
28 lis 22:14
Eta:
n≥2 i n€N
n!
= 10
2!*(n−2)!
(n−2)!*(n−1)*n
= 10
2*(n−2)!
(n−1)*n= 20 = 4*5 => n= 5
28 lis 22:15
Anika:
dziękuje ; )
28 lis 22:18