Ostatni raz prosze :<
Bezradna: 3x4−x3−12x+4 jestem przy (3x−1)(x3−4)
28 lis 22:05
longcatt: co masz zrobić ?
28 lis 22:06
Bezradna: obliczyc wielomian
28 lis 22:07
Koko: (3x−1)(3x−4)
9x
2 − 12x − 3x + 4 = 0
9x
2 − 15x + 4 = 0
a = 9
b = −15
c = 4
Δ = b
2 − 4*a*c
28 lis 22:08
lula: a3−b3=(a−b)(a2+ab+b2)
28 lis 22:09
lula: Koko tam jest (3x−1)(x3−4)
28 lis 22:10
Bezradna: Uh tam powinno byc (3x−1)(x3−4) przepraszam
28 lis 22:13
niedouczona : a czy można to rozwiązać tym schematem Hornera ?
28 lis 22:16
lula: (3x−1)(x3−3√43)=0
28 lis 22:17