matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
mistrezu121:
2x2−10x+12=0
28 lis 21:59
rumpek:
2x
2
− 10x + 12 = 0 / : 2 x
2
− 5x + 6 = 0 Δ = 25 − 24 = 1 ⇒
√
Δ
= 1
5 − 1
x
1
=
= 2
2
5 + 1
x
2
=
= 3
2
28 lis 22:00