| 49 | 49x48x47x46x45x44 | ||
= | =13983816 | ||
| 6 | 1x2x3x4x5x6 |
| n | |||||||||
i tu mam pytanie, czemu nie mogę tego zrobić w sposób: | = | |||||||||
| k(n−k) |
| n | |||||||||
= | jak nie do wyliczania kombinacji | |||||||||
| k(n−k) |
| 5 | ||||||||
dla mnie jest to | =0,83 a na stronie pisze, że to 10. | ||||||||
| 6 |
| |||||||
− to 1) liczba naturalna, 2) liczysz ją ze wzoru na tzw. dwumian Newtona (w podanym | |||||||
|
| |||||||||||||||
Ale | to 10−rozpisałem to sobie (wszystkie kombinacje i wychodzi 10) to jak | to | ||||||||||||||