matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Monika:
Prosze Was bardzo o pomoc
a) tg
3
x=tgx b) tg
2
x−2tgx+1=0 c) tg
3
x+tg
2
x−3tgx=3
28 lis 21:33
Monika:
Czy mogę zrobić tak: a) tg
3
x−tgx=0 tgx(tg
2
x−1)=0 tgx=0 v (tgx−1)(tgx+1)=0 tgx=1 v tgx=(−1)
28 lis 21:40