Funkcja wykładnicza
Neosekt: Narysuj wykres funkcji f(x)=2x, a następnie przekształć go otrzymując wykres funkcji g, gdy:
a) g(x)=−f(x)+1
b) g(x)=f(−x)−2
Podaj równanie asymptoty tego wykresu. Z góry wielkie dziękuje za pomoc
I jak cos to powiedzcie czy dobrze rozumuje bo wychodzi mi ze podpunkt a) po przekrztałceniu
bedzie mial wzór: g(x)=−2x+1 ,a podpunkt b) g(x)=2−x−2. dobrze mysle?
28 lis 20:42
Jacol: Dobrze myślisz tak będzie
28 lis 20:47
Neosekt: Dzieki bo to bylo ostanie zadanie wiec podejrzewałem że coś jest nie halo, bo za łatwo mi
wychodziło, a w matematyce trzeba być podejrzliwym
28 lis 20:49
Neosekt: A równanie asymptoty tego wykresu jakie będzie?
28 lis 20:54