Ostroslup
O.: ostroslup abcs prawidlowy trojkatny o wysokosci 2a o krawedzi podstawy a przecieto plaszczyzna
przechodzaca przez krawedz ab podstawy ostroslupa i przez srodek d przeciwleglej krawedzi
bocznej cs. wyznacz pole otrzymanego przekroju.
28 lis 20:37
O.: oswiezam...
28 lis 21:43
Koko:

h = 2a
x
2=a
2+z
2
x=...
w=...
Jak myślicie?
28 lis 22:03
Koko: | | 1 | |
Przy pierwszym twierdzeniu pit. należy wziąć |
| wysokości trójkąta równobocznego a nie |
| | 2 | |
całą wysokość, mój błąd
28 lis 22:05
O.: juz sama dalam rade ale dzieki za pomoc
28 lis 22:06