matematykaszkolna.pl
oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia agulek: błagam o pomc w rozwiązaniu zadania: MASZ W KIESZENI 5 KLUCZY, Z KTÓRYCH TYLKO 1 JEST WŁAŚCIWY, KLUCZE WYCIĄGAMY Z KIESZENI NA CHYBIŁ TRAFIŁ, GDY WYCIĄGNIEMY NIEWŁAŚCIWY PRZEKŁADAMY GO DO DRUGIEJ KIESZENI. OBLICZ JKAKIE JEST PRAWDOPODOBIEŃSTWO ZDARZENIA, ŻE WŁAŚCIWY KLUCZ WYCIĄGNIESZ A)ZA 1 RAZEM B)ZA 3 RAZEM C)ZA 5 RAZEM D) NIE PÓŹNIEJ NIŻ ZA 3 RAZEM
20 mar 12:32
kamil: a,b,c P=0,2 d P=0,6
20 mar 12:37
agulek: a czy mógłbys mi to jakoś rozpisaćemotikonka bo muszę zrobić do tego jakieś wykresy, wyliczenia itp Bardzo będę wdzięczna jak mi to napiszesz Pozdrawiam
20 mar 12:46
kamil: hmm wykresy wyliczenia? w pamieci to sobie obliczysz bo to jest podsatwa no wiec do a b i c jesli masz piec kluczy to przy wyciagniecui pierwszego masz 5 mozliwosci wyboru a tylko jedna dobra dlatego szansa jest 1/5 a do d to powiedzmy ze masz tez piec opcji a iinteresuja cie losowania numer 1 2 i 3 a wiec 3 z pieciu czyli 3/5
20 mar 12:51
agulek: oki, czyli ja to tak w poniedziałek wytłumaczę jak mi napisałeś, dziękuję bardzo Pozdrawiam
20 mar 13:03
stjudent: wiesz co ..to jest typowe rozwiazanie na drzewko prawdopodobienstwa i tak to chyba powinnas zrobic emotikonka
20 mar 13:09
agulek: błagam was narysujcie mi to drzewko, bo ja z matmy taka noga jestem że hej, bardzo prosze
20 mar 14:20