jak to obliczyć, proszę o wytłumaczenie
Wika:
28 lis 20:21
rumpek:
210 − 27 = 27(23 − 1) = 27 * 7 * 73 = 27 * 74
...
28 lis 20:26
Wika: drogi kolego ja zrobiłam to tak ale nie wiem czy dobrze..proszę o spr. i wytyczne co źle
zrobiłam
mnie wyszedł inaczej wynik :w liczniku: 27*(23−1)*73 w mianowniku 27*75 = skracam 27z
27oraz 73 z 75 tu zostaje mi 72 = w liczniku 23−1mianownik 72 = 749 ..
Czy jest to dobrze zrobione? Dlaczego mam kłopot z wpisaniem ułamka,raz wchodzi a innym nie..
29 lis 10:38
aa: ok
29 lis 10:43