hh
ManFanUtd: Pomocy:
√2+2cosα;
Przedstaw w postaci iloczynu
28 lis 20:02
ManFanUtd: 
:(
28 lis 20:18
ManFanUtd: 
28 lis 20:35
Jack:
na pewno takie jest polecenie? 'Bezsensowne' troszkę...
28 lis 20:36
ManFanUtd: Przedstaw wyrażenie w postaci iloczynu

Na pewno
28 lis 20:41
Jack:
to wyciągnij
√2 przed nawias i będziesz miał
28 lis 20:43
ManFanUtd: Odpowiedź do zadania z książki:
| | π | | α | | π | | α | |
4cos( |
| + |
| )cos( |
| − |
| ) |
| | 8 | | 2 | | 8 | | 2 | |
28 lis 20:48
ManFanUtd: 
:(
28 lis 21:13
ZKS:
| | π | | | | | |
2(cos |
| + cosα) = 2(2cos |
| cos |
| ) = |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
| | π + 4α | | π − 4α | |
= 4cos( |
| )cos( |
| ) |
| | 8 | | 8 | |
28 lis 21:40