matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
wojtek:
2x
Dane jest wyrazenie wymierne W(x) =
Wartość tego wyrażenia dla x
√
7
jest rowna?
x−3
28 lis 19:06
M:
1 mar 15:43
Mei Lin:
2
√
7
W(
√
7
)=
√
7
−3
2
√
7
√
7
+3
W(
√
7
)=
*
√
7
−3
√
7
+3
14+6
√
7
W(
√
7
)=
=−7−3
√
7
(
√
7
)
2
−(3)
2
1 mar 16:04