matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
anka:
[(
4
3
)
−1
−(
6
5
)
−2
]
−1
28 lis 19:01
dero2005:
[(
4
3
)
−1
− (
6
5
)
−2
]
−1
= [(
3
4
)
1
− (
5
6
)
2
]
−1
= [
3
4
−
25
36
]
−1
= (
27
36
−
25
36
)
−1
= (
1
18
)
−1
= 18
1
= 18
28 lis 19:11