matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapezy
klulik:
W trapezie równoramiennym ABCD wysokość DE i przekątna DB podzieliły odcinek KL łączący środki ramion na 3 odcinki majace długość:KM=1 cm . MN = 4 cm , NL=3 cm . Wiedząc, że przekątna Db ma długość 10cm , oblicz długość boków trapezu
28 lis 18:58
Eta:
|AB|= 10 |DC|= 6 |AD|=|BC|= 2
√
10
28 lis 19:55