matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
plisss:
8 do potęgi −1,5 * 4 do potęgi 3/4 * 2
3
√
2
28 lis 18:44
dero2005:
8
−1,5
* 4
3
4
* 2
3
√
2
= (2
3
)
−3
2
* (2
2
)
3
4
* 2
1
3
=
(a
x
)
y
= a
(x*y)
a
x
*a
y
= a
(x+y)
28 lis 18:56