na już !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
martaKubica: promień podstawy stożka jest równy promieniowi kuli o obie bryły mają równe objętości. wynika
stąd,że:
a)wysokość stożka jest 4 razy większa od promienia jego podstawy
b)wysokość stożka jest 4 razy mniejsza od promienia jego podstawy
c)wysokość stożka jest o 4 większa od promienia jego podstawy
d)wysokość stożka jest o 4 mniejsza od promienia jego podstawy
prosze o obliczenia
28 lis 18:25
longcatt: Vstożka=Vkuli
13πr2*h=43πr3 ⇒ h=4r
28 lis 18:29