matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Klaudia:
log
4
(2
5
√
8
) − log
8
3
√
0,25
28 lis 18:08
M:
1 mar 15:43
Mei Lin:
5
√
8
=2
3/5
2*2
3/5
=2
8/5
1
8
4
log
4
2
8/5
=log
2
2
2
8/5
=
*
*log
2
2=
2
5
5
1
0,25=
=2
−2
4
3
√
0,25
=(2
−2
)
1/3
=2
−2/3
1
2
2
log
8
2
−2/3
=log
2
3
2
−2/3
=
*(−
)*log
2
2=−
3
3
9
4
2
4
2
log
4
(2
5
√
8
)−log
8
(
3
√
0,25
)=
−(−
)=
+
=
5
9
5
9
36
10
46
1
=
+
=
=1
45
45
45
45
1 mar 16:39