matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
anka:
a=
2
3
−1,2* {9}{12}
28 lis 17:52
Ania:
chodzi o a=
2
3
− 1,2*
9
12
= =
2
3
− 1
2
10
*
9
12
= =
2
3
−
12
10
*
9
12
= po skróceniu =
2
3
−
9
10
= wspólny mianownik =
20
30
−
27
30
=' −
7
30
28 lis 17:58