kjvhsnkdm;s
Proszę ;): wiem że to proste ale zawsze miałam z tym problem
usuń niewymierność z mianownika:
28 lis 17:21
0,5 w 5 sekund: Usuwam!
28 lis 17:24
Proszę ;): ?
28 lis 17:26
Vizer: Musisz pomyśleć przez co pomnożyć mianownik by pierwiastek znikł, to akurat nie jest trudny
przykład, wystarczy pomnożyć licznik i mianownik przez 3√4
28 lis 17:27
krystek: Licznik i mianownik mnożysz przez 3√4
28 lis 17:28
aa: | | 4 | | (3√2)2 | | −43√22 | |
− |
| * |
| = |
| =−23√22 |
| | 3√2 | | (3√2)2 | | 3√23 | |
28 lis 17:28
Proszę ;): dzięki
28 lis 17:31
Ania: −4*3√2*3√23√2*3√2*3√2=
=−43√42=
= −22√4
28 lis 17:40
Ania: mam jeszcze problem z tym zapisywaniem

ale to samo co aa
28 lis 17:41
krystek: Napisz dla ułamka duże U
28 lis 17:49