jak to rozwiazac?...od czego zaczac?
Iza01: Suma ósmego i czternastego wyrazu ciągu arytmetycznego jest równa 28.
Wykaz jedenasty wyraz tego ciągu.
28 lis 17:16
krystek: a8+a14=28
a1+7r+a1+13r=28
2a1+20r=28
a1=28−20r
To a11=a1+10r=..
28 lis 17:24
Święty: a8+a14=28
a1+7r+a1+13r=28
2a1+20r=28
a1+10r=14
28 lis 17:26
Iza01: No święty chyba zjebałeś sprawę. Zaraz każe ci skórę pasami zdzierać.
28 lis 17:27
Święty: Grozić to sobie możesz koleżankom z trzepaka raczej...
28 lis 17:29
Iza01: a1=14−10r
to..
a11=a{1}+10r
a11=14−10r+10r= 14
28 lis 17:29
Iza01: hmm..ktos tu sie podszywa i paskudnych słów uzywa:(
28 lis 17:30
Iza01: mysle, ze to nie fer...
28 lis 17:32
Iza01: i to jaki!...pomys ...to forum nie zostalo stworzone do takich celow....dorosnij
28 lis 17:43
Norbi: Trzy różne liczby tworzą ciąg geometryczny.Liczby te sa jednoczesnie pierwszym, trzecim i ósmym
wyrazem pewnego ciagu arytmetycznego. Wyznacz te liczby jesli wiadomo, ze ich suma jest równa
39.
28 lis 17:47
Iza01: Norbi spadaj z mojego tematu, bo Cię zniweluję jak błąd w debugowaniu!
28 lis 17:48
Norbi: podkleilem sie ...bo to te ciagi...:( i jakos ich nie lapie
28 lis 17:52
Iza01: No ale kolego przepraszam, mój temat a Ty z buciorami sie wpierdalasz jak dzik w kartofle bez
zapytania żadnego!
28 lis 18:09
Iza01: Nie no kurwa kolego, się wpierdalasz mi w temat jak dzik w kartofle bez zapytania żadnego!
28 lis 18:10
Gosć: Iza01 − co za poziom wypowiedzi! Komu Ty chcesz tym zaimponować? Zastanów się.
13 gru 19:16