matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste i odległości punktów od prostych
Basiek:
Boki trójkąta ABC znajdują się na prostych o równaniach: 2x−y+2=0 x−y=0 x+y−2=0. a)wykaż, ze trójkąt jest prostokątny b) oblicz długości wysokości trójkąta ABC POMOCY?
28 lis 16:49