matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Natalia:
Dany jest wielomian W(x)=5x
5
+4x
4
+3x
3
+2x
2
+ax o którym wiadomo ze w(1)=w(−1). Wykaz, ze a=−8
28 lis 16:47
Basia:
rozumiesz zapis W(1) i W(−1) ?
28 lis 16:55
Natalia:
no własnie o to chodzi ze nie...
28 lis 17:11