zadanie
Stefo: Dzielna jest równa 4313 dzielnik jest równy 1 / 3√4 ile wynosi iloraz ?
po podzieleniu wychodzi mi 4<span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">113
28 lis 15:46
Stefo: Dzielna jest równa 4313 dzielnik jest równy 1 / 3√4 ile wynosi iloraz ?
po podzieleniu wychodzi mi 411/3
ale do wyboru mam 2 odpowiedzi :
a) 43√64
b)643√16
z odpowiedz wiem że poprawne jest b ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak to wyliczyć ?
28 lis 15:50
aa: 4313:13√4=4109*(3√4)−1=4109*413
28 lis 15:51
aa: oj pomyłka u mnie bez−1 powinno być
28 lis 15:54
aa: | | 1 | | 1 | |
4313: |
| =4313: |
| =4313*6 |
| | 3√4 | | 6 | |
28 lis 15:56
Stefo: sorry tam nie miało być 4313 tylko 4
313 powiedz mi jak mi z tego ma wyjść 64
3√16 
licze to na wszystkie sposoby i nie chce mi wyjsć ...
28 lis 16:02