Zadanie
:): | | x+2 | |
Dziedzina funkcji f(x) = |
| jest zbior |
| | x2−4 | |
a (−
∞ 4)U (4
∞)
b (−
∞ −2) U (−2 2 ) U (2
∞)
c (−
∞ 2) U (2
∞)
d {−2 , 2}
28 lis 11:18
Basia:
jakie zastrzeżenie trzeba zrobić ?
wzór ma postać ułamka; jaki nie może być jego mianownik ?
28 lis 11:26
:): 0 ?
28 lis 11:31
Basia: tak;
czyli
x2−4 ≠ 0
rozwiąż równanie x2−4=0 i wyrzuć z dziedziny R jego rozwiązania
28 lis 11:32
:): Czyli odpowiedz C ?
28 lis 11:51
Jolanta: Nie
x2−4=0 wzór a2−b2=(a+b)(a−b)
(x+2)(..
28 lis 11:56
:): no to b ?
28 lis 13:09