matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
jano:
witam, jak zabrac sie do rozwiazania takiego rownania? (X
T
* X)
−1
* X
T
= A
27 lis 23:44
epic:
może tak:
1
X*Xt
*Xt=A
1
X
=A
28 lis 00:08
jano:
dodam ze A jest macierza kwadratowa nieosobliwą
28 lis 00:23