matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa (nierówności) proszę o pomoc jak najszybciej
rafal286:
1.) 2x2−10x+12=0 wyznacz delte 2.) −2x2+32=0 3.) −3x2+10x=0
27 lis 23:10
MathGym:
delte liczysz ze wzoru więc co tutaj jest trudnego Δ=b
2
−4ac
28 lis 11:47