matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy , proszę o sprawdzenie
agataaa:
Proszę o sprawdzenie
1)
1
log
x= −2
4
x= 4
2
x= 16 2)
1
log 81 x
2
=
2
x
2
=
√
81
x
2
= 9 x = 3 , x = −3 3) log x32 = 5 x= 2, bo 2
5
= 32
27 lis 20:42
longcatt:
idealnie
27 lis 20:43
kachamacha:
tak
27 lis 20:44
Julia:
dobrze
27 lis 20:44
agataaa:
wow dzieki
27 lis 20:45