bardzo prosze o obliczenia i rysunek z gory dziekuje
asiuniaki: w graniastosłupie prawidłowym czworokatnym suma długosci jego krawędzi jest równa 48.a pole
powierzchni calkowietej wynosi 90. oblicz dlugosc krawedzi graniastoslupa.
27 lis 20:26
kasia: 8a+4b=48
2a+b=12
b=12−2a
Pc=2a2+4a*b
2a2+4a(12−2a)=90
2a2+48a−8a2=90
48a−6a2=90
8a−a2=15
−a2+8a−15=0
a1=5 b1=2
a2=3 b2=6
27 lis 21:15
asiuniaki: a skad a1 a2 b1 i b2 ? jak to oznaczyc na rysunku
27 lis 21:23
kasia: wychodzi równanie kwadratowe, które ma dwa rozwiązania, to prostopadłościan o podstawie
kwadratu po co rysunek
27 lis 21:27