.
Ania: Wykaż że trójkąt ABC gdzie A= (4;6) B=(5; −1) C=(10;4) jest równoramienny
27 lis 20:20
Aga: Oblicz długości boków. Jeśli przynajmniej dwa są równe, to trójkąt jest równoramienny.
27 lis 20:23
xxx: skorzystaj z geometrii analitycznej. Podstaw pod wzór i licz
27 lis 20:25
Ania: a jka to obliczyć xD
27 lis 20:25
27 lis 20:26
27 lis 20:27
xxx: i jak wyszło?
27 lis 20:39
longcatt: |AB|=√5
|AC|=√40
|BC|=√50 |AB|=|BC|⇒jest to trójkąt równoramienny
27 lis 20:41
longcatt: |AB|=√50
sorry za błąd
27 lis 20:41
Ania: ale ja i tak bym chciała całe obliczenia .
bo mam jebniętą matematyczkę ktora samych wyników nie uznaje ;.
27 lis 20:44
kachamacha: po prostu wymaga
27 lis 20:45
Ania: więc ? da radę ?
27 lis 20:47
longcatt: Ania masz wyżej linki, odrabianie zadań za ciebie mija się z celem. Masz wyniki i próbuj aż ci
wyjdzie.
masz pkty A B i C
najpierw szukasz długości odcinka AB, potem AC, a na końcu BC
wystarczy postawić do wzoru pkt nic więcej, spróbuj nie mów od razu ,że nie dasz rady zrobić
27 lis 20:50
Ania: a teraz rozumiem dziękuję
27 lis 20:53
xxx: jak coś to daj GG
27 lis 20:54
longcatt: do usłyszenia,
27 lis 20:54
Ania: 32744417
27 lis 21:24